S POPRI NOVIM ZMAGAM NAPROTI – USPEHI EKIPE HEIJUS

Ekipo HEIJUS je leta 2019 prav tekmovanje Popri za nagrado popeljalo na Genius Olympiad v ZDA, kjer je v kategoriji posel bila za svojo idejo nagrajena z zlato medaljo.

 

Valentina Bojanec in Andrej Pelko, študenta Biotehniške fakultete pravita takole:

»Tekmovanje POPRI so odlična priložnost za vse mlade, nama so zelo pomagali. Dobila sva potrditev, da greva v pravo smer. Res ceniva pa tudi vso mentorsko pomoč, ki sva jo dobila zaradi udeležitve na tekmovanju, imela sva pomoč odličnih profesorjev na Gimnaziji Novo mesto in pa mentorjev v inkubatorju Podbreznik.«

 

HEIJUS je bil letos kar dvakrat nagrajen s 1. mestom na področju inovacij v živilstvu na tekmovanju Ecotrophelia in EIT food Innovation Prizes.

 

Sokovi »HEIJUS« so nefiltrirani sveže iztisnjeni sokovi iz lokalno pridelanih jabolk s 100% sadnim deležem. Paleto »HEIJUS« sokov predstavljajo nefiltriran jabolčnik sok, sok z dodatkom zelenega čaja matcha, sok z dodatkom limonske trave in sok z dodatkom mete. Vsi omenjeni funkcionalni dodatki so vir antioksidantov, matcha je tudi vir kofeina za poživitev, limonsko travo omenja tradicionalna medicina v povezavi z lajšanjem prebavnih težav, meto pa v povezavi z lajšanjem stresa.