Začenjajo se Podjetniški eksperimenti

Začenjajo se letošnji Podjetniški eksperimenti za osnovnošolce. Na osmih lokacijah v petih občinah na Goriškem, bo več kot 100 osnovnošolcev od 7. do 9. razreda s pomočjo mentorjev razvijalo veščine ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti.

Podjetniški eksperiment je interesna dejavnost, ki skozi 13 tedenskih srečanj, od oktobra do februarja, popelje učence od 7. do 9. razreda, od iskanja najboljše ekipe in izbire inovativne ideje, do izdelave poslovnega modela in preprostega prototipa. Program, ki ga v Primorskem tehnološkem parku organiziramo že tretje leto, pa je več kot le podjetniški. Letos bodo učenci, tudi s pomočjo prenovljenega priročnika, še intenzivneje trenirali sposobnost za uresničevanje svojih zamisli, dajanje pobud in sprejemanje tveganj, njihova izkušnja pa bo še bolj izkustvena, saj je program prenovljen po principu učenja skozi prakso (»learn by doing«).

Letos se bodo strokovnim mentorjem, Jerneju Rutarju, startup navdušencu in motivatorju, Ireni Marc, podjetnici in Roku Guliču, moderatorju podjetniških srečanj in soustanovitelju startup projekta OLLO, na urah podjetnosti ponekod pridružili tudi učitelji, ki so se udeležili avgustovskega izobraževanja Startup izziv za učitelje, profesorje in vodstva šol. Na Startup izzivu so učitelji skozi lastno izkušnjo pridobili znanja podjetnosti in razumevanje zakaj so znanja kreativnosti in inovativnosti tista, ki bodo učence pripravila na negotovo prihodnost.

»Najina izkušnja je zelo pozitivna. Pridobili sva veliko novih znanj, ki jih bova lahko uporabili predvsem pri svojem strokovnem delu, pa tudi v zasebnem življenju. Zadovoljni sva, da so nas predavatelji spretno vodili po področjih, ki jih ne poznava najbolj in se z njimi dnevno niti ne ukvarjava,« sta povedali Barbara Kragelj Jerič in Polona Škvarč, ki bosta vodili interesno dejavnost na Osnovni šoli Kanal.

3-novica-4

V letih od 2014 do 2016 smo v Primorskem tehnološkem parku, ob podpori Mestne občine Nova Gorica, Občine Šempeter-Vrtojba in Občine Renče-Vogrsko ter drugih partnerjev, uspešno organizirali 10 interesnih dejavnosti, za več kot 150 mladih od 7. do 9. razreda. Učencem je pri izoblikovanju 24 zanimivih poslovnih modelov, pomagalo 6 mentorjev, za motivacijo pa jih je obiskalo 11 lokalnih podjetnikov. Udeleženci Podjetniškega eksperimenta dosegajo izredne rezultate na vseslovenskem tekmovanju POPRI za najboljše podjetniške ideje med mladimi, saj so dve leti zapored tudi zmagali. V Primorskem tehnološkem parku vabimo vse tiste, ki si želijo, da bi njihovi najstniki obiskovali interesno dejavnost, naj povprašajo, ali se bo Podjetniški eksperiment izvajal tudi na njihovi šoli.

1-novica-4

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram