Ekipa MADL: Naučile smo se ogromno

Tekmovanje POPRI 2020 je za nami, letošnja izvedba je bila vsekakor posebna zaradi karantene, saj je tekmovanje potekalo na spletu. Poglejmo, kakšni so bili vtisi tekmovalk in tekmovalcev. Z vami delimo zapis ekipe MADL iz OŠ Črešnovci. 

 

DOROTEJA: MADL mi je odprl okno v svet. Ta izkušnja mi je pomagala, da sem še bolj začela verjeti vase in tudi v našo skupino. Vesela sem, da so v meni pomembni v projektu opazili potencial. Kljub vsemu stresu, ki je tudi bil del te izjemne izkušnje, je bilo vse skupaj poplačano z zlatim priznanjem na regijskem tekmovanju. Ne glede na to, da na državnem tekmovanju potem nismo stale na zmagovalnih stopničkah, je za nas bila zmagoslavna že sama pot, po kateri smo prišle do tja. Čeprav je imel naš produkt velik potencial, so bili zmagovalni produkti nekoliko bolj usmerjeni v IKT. Izkušnja mi je pomagala, da sem se srečala s svetom podjetništva. Dekleta smo lahko pokazala kdo smo in kaj znamo. Moje sporočilo, ki lepo zaokroža naše sodelovanje v tem projektu je: Če se trudimo, potem pridemo daleč – trud je ključ do uspeha.

 

ANJA: Na naš dosežek, ki smo ga Doroteja, Mihaela, Lina in jaz dosegle na podjetniškem tekmovanju POPRI, sem zelo ponosna. Že prijava na predtekmovanje je bila nekaj posebnega. Naš MADL – survivor bag je pritegnil posebno pozornost komisije in tako smo si prislužile zlato priznanje ter denarno nagrado, obenem pa tudi uvrstitev v finalno tekmovanje. Pot do tja ni bila lahka, saj smo v delo vložile ogromno ur. Zaradi posebnih ukrepov je tekmovanje potekalo preko spleta, kar nam je prineslo novo, razburljivo izkušnjo. Po opravljenem finalnem nastopu, smo prejele odlično povratno informacijo, kar nam je dodatno dvignilo motivacijo in tudi upanje na zmago. Spremljanje rezultatov preko spleta je bilo zelo zanimivo in napeto, saj tega še nismo nikoli doživele. Čeprav končne zmage nismo dosegle, smo se na tej poti naučile in doživele ogromno! Zelo sem vesela in ponosna, da sem bila del te izkušnje!

 

MIHAELA: Preko projekta MADL sem se lahko preizkusila v podjetniških idejah. S sošolkami Anjo, Dorotejo in Lino smo si izmislile preprost, vendar praktičen izdelek – t. i. podjetniški produkt, ki je nam, dekletom, še posebej v pomoč. V ospredju celotnega projekta je bilo naše timsko delo, v katerem smo bile zares močno - srčno povezane. Vsa štiri dekleta pa nas je še posebej povezovala ustvarjalnost, strast do dela, prijateljstvo ter zagnanost. V skupini nikoli ni prišlo do prepirov ali zapletov, med seboj smo se zares dobro razumele, poleg trdega dela pa smo se tudi zabavale. Vedno nas je povezovala dobra energija in še bi si želela kdaj ustvarjati  v takšni skupini!  Izdelale smo izdelek, ki ga še ni na trgu in bi bil v prihodnosti lahko zelo zanimiv za prodajo. Izkušnja za nas, dekleta, je bila zelo zanimiva in poučna, saj smo spoznale svet podjetništva in ekonomije prihodnosti. Iskrena zahvala pa gre tudi naši mentorici Nataši, ki nam je pomagala pri predstavitvah in nas spodbujala in usmerjala pri delu. Iskrena Vam hvala, mentorica, da smo lahko doživele nepozabno podjetniško izkušnjo!

 

LINA: Moja izkušnja s tekmovanjem POPRI je bila zelo zanimiva! Med drugim sem se naučila, kako moramo ceniti življenje pred pandemijo, saj če le-te ne bi bilo, bi s kombijem MADL-ovke odpotovale v Novo Gorico na državno tekmovanje. Toda zaradi virusa to ni bilo mogoče. Kljub temu da se s komisijo in drugimi tekmovalci nismo srečale v živo, je bilo tekmovanje preko spleta zanimiva in poučna izkušnja, saj sem se veliko naučila o uporabi raznih spletnih orodij, kar mi bo v življenju še kako prišlo prav. Čeprav na državnem tekmovanju nismo zmagale, nam je to le še dalo večji zagon in željo po ustvarjanju. Moja najpomembnejša ugotovitev pa je, da lahko dosežeš vsak cilj, če se zanj dovolj potrudiš in ne obupaš.

 

UČITELJICA NATAŠA: Neverjetna energija, pripravljenost na garanje, brezkompromisna prilagodljivost in dobra usklajenost je povezovala naša dekleta skupinice MADL. V začetnih korakih so Mihaela, Anja, Doroteja in Lina presenetile z nenavadno, toda  kreativno in inovativno idejo »preživetvenim zvitkom«, ki je požel val navdušenja že na šolskem podjetniškem dnevu, od koder je bil »izstreljen« na tekmovanje POPRI v Velenje. Samozavestna predstavitev in zagovor dela naših tekmovalk je prepričal strogo komisijo, ki je v produktu in tudi njegovih ustvarjalkah prepoznal potencial. Dekleta so osvojila zlato priznanje, denarno nagrado in uvrstitev na državno tekmovanje. Nenavadne okoliščine so vplivale na spremembo organizacije tekmovanja, kar je po začetni negotovosti le še intenzivneje vplivalo na to, da so se dekleta neustrašno podala na polje neznanega in tekmovale virtualno ter dale vse od sebe. Neopažene pa niso niti ostale s strani medijev, ki so jih povabili k sodelovanju. Dekletom se zahvaljujem za energijo, ki so jo odsevale, zagnanost, odzivnost, predvsem pa srčnost in zaupanje, kar so odlike bodočih podjetniških generacij! Bravo!   

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram