Kako do drugega mesta na mednarodnem tekmovanju Genius Olympiad? Rebeka in Raja poročata iz ZDA

Rebeka Udvanc in Raja Kužnik, zmagovalki tekmovanja POPRI za najboljše podjetniške ideje mladih, ki ga že 13. leto organiziramo v Primorskem tehnološkem parku, sta se s svojo idejo Medeni butik Č'bela uvrstili na mednarodno tekmovanje Genius Olympiad, ki bo potekalo v Oswego, New York. Tekmovanje se z razglasitvijo rezultatov zaključi v petek, 16. junija, svoje ideje pa bosta dijakinji predstavili v četrtek, 14. junija. 

 

6. dan: SREBRO JE NAŠE!

Raja in Rebeka sta prejeli srebrno priznanje v kategoriji bussiness! Čestitamo tudi dijakoma Gimnazije Vič, Domnu in Tadeju, z mentorico Alenko Mozer, ki sta predstavljala Slovenijo in dobila zlato in srebrno medaljo v kategoriji science!

GO_ZDAweb4

 

5. dan: NIAGARSKI SLAPOVI

Četrtkov dan so tekmovalci izkoristili za obiska naravne znamenitosti Niagarski slapovi.

GO_ZDAweb3 GO_ZDAweb1

 

4. dan: PITCH

V sredo je bil čas za pitch. Raja in Rebeka z idejo Medeni butik Č'bela tekmujeta v kategoriji poslovni modeli in družbena odgovornost v podjetništvu, ostale kategorije so še robotika, ekologija in biodiverziteta, viri in energija, ekologija, inovacije in znanost, skupinski in posamezni glasbeni nastopi, kratka proza, poezija in kreativno pisanje.

GO_ZDAweb2

 

3. dan: OTVORITEV TEKMOVANJA

Raja, Rebeka in mentor Janez preživljajo že tretji dan potovanja v ZDA na tekmovanje Genius Olympiad. Danes je potekala otvoritev tekmovanja in tudi tehnična preizkušnja prosojnic. Sporočili so nam, da vse poteka brezhibno, da je vreme poletno in da komaj čakajo na jutrišnji (sredin) pitch. Držimo pesti!

GO_ZDA4 GO_ZDA5

 

2. dan: NAMESTITEV

Danes je potekal uradni prihod in sprejem udeležencev iz celega sveta. Dekleti sta nam poslali utrinek iz plaže, ki sta jo obiskali in kjer sta čas izkoristili za učenje za ustni del mature. Jutri gre pa zares.

GO_ZDA3

 

1. dan: PRIHOD V ZDA

Potovanje Raje in Rebek ter njunega mentorja prof. Janeza Gorenca se je začelo v nedeljo, ob 8.45 iz zagrebškega letališča. Danes zjutraj so nam že poslali sporočilo, da so varno prispeli, mentorja pa so američani preimenovali v Dženis.

GO_ZDA2  GO_ZDA1

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram