NA POPRI PO ZMAGO REKORDNIH 607 MLADIH TEKMOVALCEV V PODJETNIŠKIH IDEJAH

POPRI znova podira rekorde. Na enaindvajseto tekmovanje v podjetniških idejah mladih se je namreč prijavilo kar 27 odstotkov več kandidatov kot lani. Letos bo tekmovalo 607 tekmovalcev, ki so razvili 203 podjetniških idej v poslovne modele.

Več kot 60 izkušenih podjetnikov iz vse države si bo te dni vzelo čas, da bodo preučili podjetniške modele, ki so jih razvili mladi. Proces koordinirajo strateški partnerji tekmovanja: Tehnološki park Ljubljana, Razvojni center Novo mesto in SAŠA inkubator in Primorski tehnološki park, ki je glavni organizator tekmovanja. Komisija bo na podlagi pisnih izdelkov  izbrala do 12 najboljših prijav iz vsake kategorije. Te ekipe se bodo uvrstile v polfinale, kjer bodo svoje ideje predstavili ustno pred komisijo v obliki 5-minutnega "pitcha". POLFINALE se bo izvajal pri omenjenih regijskih partnerjih in ga omogočata Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

POLFINALE POPRI 2024 bodo organizirali:

  • Primorski tehnološki park,  7. marec 2024 (Goriška, Primorsko-notranjska in Obalno-kraška regija)
  • Razvojni center Novo mesto, 6. marec 2024 (Jugovzhodna Slovenija in Posavje)
  • Tehnološki park Ljubljana, 6. marec 2024 (Osrednja Slovenija, Zasavska regija in Gorenjska)
  • SAŠA inkubator,  7. marec 2024 (Koroška, Savinjska, Podravska regija in Pomurska regija)

Več o tekmovanju

Nagradni sklad, ki ga preko Slovenskega podjetniškega sklada omogoča Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, znaša 36.000 EUR. Ekipe, ki se bodo uvrstile v finale, bodo prejele po 500 EUR, zmagovalci finala, ki bo 4.4. v Novi Gorici, pa bodo za uvrstitev na 1. mesto prejeli 2.000 EUR, za 2. mesto 1.300 EUR in za 3. mesto 700 EUR. Poleg denarnih nagrad, se bodo najboljše ekipe uvrstile tudi na mednarodna podjetniška tekmovanja in strokovne ekskurzije v tujini.

https://popri.si/tekmovanje/#potek-tekmovanja
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram