Na Startup izzivu za učitelje zmagali 2 ekipi

S predstavitvami idej se je v četrtek, 25.8., zaključil Startup izziv za učitelje, profesorje in vodstva šol. Petčlanska komisija se je odločila nagraditi kar 2 ideji, prvouvrščeno KIDGO, multifunkcionalno, leseno didaktično igračo in Dog Adviser, spletno aplikacijo, ki lastnikom psov predlaga psom prijazna mesta in aktivnosti. Dogodek, ki je potekal med 23. in 25. avgustom v Novi Gorici, se je udeležilo 30 pedagoških delavcev iz Goriške in sosednje Italije.

_mgl9077

Učitelji in profesorji, večinoma iz goriških srednjih in osnovnih šol, so se za tri dni postavili v kožo startup podjetniških ekip. V skupinah so razvijali 8 idej, aktivno iskali in delali intervjuje s potencialnimi kupci, ter skupaj z mentorji oblikovali podjetniške zgodbe.

Komisija je največ točk podelila ekipi KIDGO. Člani ekipe so bili Marko Česnik iz Šolskega centra Nova Gorica, Martina Kobal iz Gimnazije Nova Gorica, Nuša Furlani in nosilka ideje Barbara Stožir Curk, obe iz Osnovne šole Solkan. KIDGO je didaktična igrača iz naravnih materialov, ki je namenjena temu, da otroka odvrača od pasivnosti in staršem omogoča zmanjšanje števila igrač.

_mgl89321-koruzniki1

Drugouvrščena ekipa je bila ideja Dog Adviser, spletna aplikacija, ki ponuja nabor psom prijaznih krajev in aktivnosti v mestu. V ekipi so bili Tanja Blažič iz Strojne, prometne in lesarske šole Šolskega centra Nova Gorica, Rudolf Šuligoj iz Gimnazije Nova Gorica, Dolores Fratina iz Osnovne šole Čepovan, Tatjana Pahor iz Osnovne šole Dornberk in Laura Ozebek iz Osnovne šole Milojke Štrukelj Nova Gorica.

Na Startup izzivu so nastale še naslednje ideje:

  • Gartklub – abonmajski klub za generacije srednjih let s ponudbo tematskih glasbenih večerov z živo glasbo in plesom.
  • Stres reset – instant rešitev za obvladovanje stresa in dviga samozavesti v obliki vaj, ki si jih predvajamo preko telefona.
  • GO Local – reševanje nemobilnosti starejših na podeželju.
  • Teta – mobilna animatorka otrok v času, ko se starši želijo udeležiti različnih prireditev.
  • 224 – brezplačna rekreacija za mlade družine na OŠ Milojke štrukelj Nova Gorica.
  • Func – spletna in osebna podpora za reševanje osebnih stisk, težav in preobremenjenost pedagoških delavcev.

4-pitch-4 5-pitch-5

3-skupna-3 2-skupna-2

Startup izziv za učitelje, profesorje in vodstva šol je organiziral Primorski tehnološki park, s podporo Mestne občine Nova Gorica, v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, javno agencijoin Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

2

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram