Podjetniški

EKSPERIMENT

Podjetniški eksperiment je interesna dejavnost, ki omogoča razvoj veščine podjetnosti in se izvaja v osnovnih šolah.

Zanimiv je zaradi svoje drugačnosti in prav zato so ga učenci dobro sprejeli. Na delavnicah spodbujamo kreativnost, inovativnost in podjetnost.

Učenci spoznajo značilnosti skupinskega dela, tehnike iskanja poslovne priložnosti, za katero pripravijo tudi pravi poslovni model, ki ga vsebinsko in vizualno oblikujejo skupaj z mentorjem. Poslovni model vsebuje elemente, ki se jih ne bi sramovali niti številni starejši posamezniki.

 

Učenci skupaj s prijatelji in pod vodstvom mentorja naredijo tudi prototip (maketa, plakat), ki ga na zaključnem srečanju predstavijo javnosti. Tako spoznajo sodobna orodja, ki predstavljajo podjetniško pismenost in dobijo pomembne izkušnje javnega nastopanja, ki jim bodo nedvomno koristile kasneje v življenju. Svojo podjetniško idejo bodo udeleženci lahko oddali na vseslovensko tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo – POPRI in se potegovali za zmago v kategoriji osnovnošolcev.

Si želiš vključiti v
podjetniški eksperiment? 

PRIJAVA

Potek dela

Metode dela

Predavanja, diskusije, izkustveno učenje,
skupinske naloge, praktične delavnice.

Število udeležencev

12 do 20 učencev.
Učenci se razdelijo v skupine velikosti 3-5 učencev.

Čas izvedbe in trajanje

Oktober – januar
Skupaj 26 šolskih ur.

Kraj izvedbe

V primeru zadostnega števila prijav se bo interesna dejavnost
izvedla na šoli, sicer pa na najbližji šoli, kjer bo dovolj prijav.

Partnerji in
soorganizatorji

Izobraževalne ustanove,
ki sodelujejo v POPRI tekmovanju

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram