Popri 2019!

Vseslovensko podjetniško tekmovanje POPRI vabi vse kreativne, inovativne in podjetne mlade, ki se želijo s svojimi podjetniškimi idejami pomeriti z vrstniki iz cele Slovenije. Rok prijave je 20. marec 2019.

3 KATEGORIJE

Na tekmovanju POPRI tekmujejo mladi v 3 kategorijah; osnovnošolci od 7. do 9. razreda (1), srednješolci (2) in študentje oziroma mladi do 29. let (3). Tekmujejo s svojimi podjetniškimi idejami, ki jih zapišejo v predlogi poslovnega modela in za njih izdelajo prvi, enostaven prototip.

KOMISIJA

Vse podjetniške ideje oceni skrbno izbrana, več članska strokovna komisija, ki jo sestavljajo podjetniki, managerji, ključni zaposleni v uspešnih podjetjih in tudi strokovnjaki iz pedagoškega sveta ter podjetniškega podpornega okolja.

ROK PRIJAVE

Rok prijave je 20. marec do polnoči. Prijave potekajo na spletni strani POPRI www.popri.si/#prijaviSe ali na platformi Mikrobiz (http://www.mikrobiz.net/).

Do 9. aprila bo znano, katerih 10 polfinalistov se bo 17. aprila predstavilo pred državno strokovno komisijo v obliki kratke ustne predstavitve, v startup svetu bolj poznane kot pitch. Najboljši pa bodo dobili priložnost, da se predstavijo tudi na velikem odru Slovenskega Narodnega Gledališča Nova Gorica, kjer bo 17. aprila popoldan, potekala zaključna prireditev in slavnostna podelitev nagrad.

 

SPODBUDA TEKMOVALCEM: Udeležba najboljših na Genius Olympiad

Tri najvišje uvrščene ekipe v kategoriji dijakov se lahko potegujejo za uvrstitev na mednarodno tekmovanje Genius Olympiad, ki bo junija v mestu Oswego, v zvezni državi New York. Najboljši od njih, organizator tekmovanja, Primorski tehnološki park, krije stroške potovanja in prijavnino.

IDEJE, KI USTVARJAJO PRIHODNOST

Na tekmovanju POPRI 2018 je tekmovalo 409 mladih s 142 idejami iz različnih področij, in sicer iz 10 od 12 slovenskih regij, večina prijaviteljev pa prihaja iz zahodne Slovenije. Na POPRI sodelujejo mladi iz 68 različnih izobraževalnih institucij, pri pripravi na tekmovanje jim je na pomoč priskočilo 83 mentorjev.

 

Poleg nagrad iz nagradnega sklada 5000 €, sta se najboljši dve dijaški ekipi neposredno uvrstili na mednarodno tekmovanje Genius Olympiad, kjer so dijaki dosegli izjemne rezultate.

 

Ekipa Vremenska hišica – merilnik PM delcev iz Gimnazije Vič,  je prejela zlato priznanje, drugo uvrščena na tekmovanju POPRI, ideja Zrolanka iz Ekonomske šole Novo mesto, pa je prejela bronasto priznanje. Slovenski dijaki so skupno dosegli 2 zlati, 1 srebrno in 2 bronasti priznanji.

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram