POPRI 2023: V dvajseto izvedbo z rekordnim številom sodelujočih

Vrtojba, 21.2.2023

Dvajseta izvedba nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI ima rekordno število prijavljenih idej in udeležencev, saj se je na tekmovanje prijavilo skoraj 40 odstotkov več kot v letu 2022. Kar 474 tekmovalcev je namreč razvilo 168 podjetniških idej v poslovni modele, ki jih te dni ocenjujejo podjetniki po vsej Sloveniji.

Glede na lokacijo prijaviteljev so presojo podjetniških idej prevzeli regijski partnerji. Iz prispelih predlogov bodo komisije izbrale do 12 najboljših projektov iz vsake kategorije, ki se bodo uvrstili v drugi krog predizbora in bodo svoje izdelke predstavili tudi ustno v obliki 5 minutnega pitcha – kratke in navdihujoče startupovske predstavitve pred komisijo. Regijski predizbori, ki jih omogočata Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija,  bodo potekali na štirih lokacijah regijskih partnerjev po Sloveniji.

REGIJSKI PREDIZBORI POPRI

Najbolje ocenjene 3 ekipe iz vsake regije in vsake kategorije se bodo uvrstile v finale, ki bo potekal v Novi Gorici 4.4.2023. Finalisti bodo nagrajeni s 500€ bruto finančne nagrade in z dodatno mentorsko podporo. Na finalu bodo svoje podjetniške projekte bodo predstavili pred nacionalno komisijo in se potegovali za dodatnih 18.000€ iz nagradnega sklada ter za nefinančne nagrade v obliki udeležbe na podjetniških tekmovanjih in na strokovnih ekskurzijah v tujini.

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram