POPRI je slovenski finalist za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva

Slovenija je izbrala dva finalista za prestižno Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva: (1) POPRI Primorskega tehnološkega parka in (2) Kamniški KIKštarter. Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva prepoznava najboljše podjetniške prakse in spodbujevalce podjetništva v Evropi. Izbor poteka v dveh fazah. Sprva opravi vsaka država nacionalni izbor in izbere največ dva finalista, ki se vključita v tekmovanje za Evropsko nagrado. Slavnostna razglasitev nagrajencev s podelitvijo priznanj bo od 23. do 25. novembra na Slovaškem.

popri-nagrada

Primorski tehnološki park se je s projektom POPRI prijavil na razpis za izbor slovenskih finalistov za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva, ki ga je vodila javna agencija SPIRIT. Nacionalna komisija je izbrala dva finalista. Podjetniško tekmovanje za mlade POPRI je zmagalo v kategoriji 'Naložbe v podjetniška znanja', KIKštarter iz Kamnika pa v kategoriji 'Spodbujanje podjetniškega duha'. Oba projekta se bosta potegovala za zmago v svoji kategoriji ter skupaj za veliko nagrado žirije, ki se podeli v kateri koli kategoriji.

POPRI je tekmovanje za izbor najboljše podjetniške ideje mladih, ki temelji na razvoju ideje do izdelka oziroma storitve ter izdelavi in predstavitvi poslovnega modela. Tekmovanje spremljajo izobraževalni dogodki, ki mladim omogočajo pridobitev dodatnega znanja, lastne izkušnje in dostop do mentorjev.

V obrazložitvi je komisija zapisala, da gre za projekt, ki s spodbujanjem podjetniškega duha in naložbo v podjetniška znanja ter z odličnimi rezultati in pozitivnim učinkom na širši lokalni prostor dokazuje, da se tudi z omejenimi sredstvi lahko veliko naredi.

V okviru prijave na razpis za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva so POPRI podprli tudi nekateri podjetniki, profesorji in raziskovalci, predstavniki podpornega okolja in politiki:

Za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva se bodo v šestih kategorijah potegovali finalisti 27 držav članic Evropske unije ter Islandije, Norveške, Srbije in Turčije. Člani žirije, ki jo bo imenovala Evropska komisija, bodo med finalisti posameznih držav izbrali zmagovalce vsake kategorije ter glavnega dobitnika velike nagrade žirije.

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram