Prijavite se še danes!

Do ponedeljka, 13. marca, do polnoči se lahko še prijavite na vseslovensko tekmovanje POPRI za najboljše podjetniške ideje. Prijavi na tekmovanje sledi ocenjevanje strokovne komisije in povabilo polfinalistov na predstavitev idej, ki bo 6. aprila dopoldan, v popoldnevu pa bodo znani rezultati v sklopu Slavnostne razglasitve zmagovalcev v SNG Nova Gorica. Nagradni sklad tekmovanja je 5000 EUR.

ponedeljek POPRI

Mladi v treh starostnih kategorijah; študentje ter mladi do 29. leta, ki še nimate svojega podjetja, dijaki in osnovnošolci (od 7.-9. razreda), lahko svojo podjetniško idejo, oddate ponedeljka, do 13. marca, do polnoči na elektronski naslov popri@primorski-tp.si ali preko platforme Mikrobiz (www.mikrobiz.net). Podjetniško idejo je potrebno podrobneje obrazložiti v pripravljeni predlogi, ki jo najdejo na spletni strani tekmovanja (www.popri.si). V njej opišete svojo idejo skozi 9 poglavij, ki sestavljajo poslovni model in opisujejo ključne aktivnost, katere moramo preveriti preden ustvarimo in na trg pošljemo izdelek ali storitev. Uporaba orodja vitki okvir zmanjšuje tveganje za neuspeh.

Lanski zmagovalec v kategoriji dijakov in tudi dobitnih bronaste nagrade mednarodnega tekmovanja Genius Olympiad v Združenih državah Amerike, dijak Gimnazije Vič, Miha Pompe, je o tekmovanju povedal:

 

Miha Pompe

»Na tekmovanju Popri sem pridobil ogromno novih izkušenj, kako izdelati nov izdelek, poslovni načrt in kako le-tega prodati. Poleg tega sem se naučil, kako poteka nastanek izdelka, od ideje do marketinga. A glavno, kar si morate zapomniti, je, če verjamete v svoj izdelek, bodo vanj verjeli tudi drugi.«

 

 

 

Pisnim prijavam bo sledilo ocenjevanje strokovne komisije, že 30. marca pa bo znano, katerih 10 ekip v posamezni kategoriji si bo prislužilo mesto v polfinalu tekmovanja. Polfinalisti se bodo na dan 6. aprila dopoldan predstavili pred državno strokovno komisijo, ki bo 2 najboljšim ekipam omogočila nastop na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča v Novi Gorici. Nastopi finalistov, bogat družabni program in atraktivni voditelj bodo letošnjo zaključno prireditev naredili še posebej veličastno za skoraj 300 udeležencev.

Prijavljene ideje ocenjujejo člani strokovne komisije, ki jo sestavljajo podjetniki, pedagoški delavci, predavatelji in startup mentorji. Član komisije, mentor podjetnosti in podjetništva v večjih organizacijah, podjetniških pospeševalnikih, inkubatorjih in šolah, Lojze Bertoncelj, iz podjetja CorpoHub, spodbuja mlade k udeležbi, saj je:

 

112017

»POPRI za vse udeležence priložnost za veliko praktičnega učenja. Učenja v tem, da se potrudiš maksimalno dobro predstaviti svojo poslovno idejo. In učenja v tem, da znaš slišati in sprejeti dobronamerne povratne spodbude članov komisije, ki so prehodili že nekaj podjetniških poti. Za najboljše ekipe pa so tu še najboljše nagrade.«

 

 

Tekmovanje POPRI 2016 je k sodelovanju privabil 260 mladih s 95 podjetniškimi idejami iz 44 različnih izobraževalnih institucij in 31 mest v Sloveniji. Izdelke je ocenjevalo 22 članov strokovne nacionalne komisije, zaključne prireditve se je udeležilo več kot 300 obiskovalcev. Projekt je podprlo več kot 30 podpornikov, partnerjev in sponzorjev.

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram