S POPRI v svet

GENIUS OLYMPIAD

Prve 3 uvrščene ekipe v kategoriji DIJAKI dobijo možnost tekmovanja na Genius Olympiad v ZDA.

Gre za mednarodno tekmovanje srednješolskih projektov o okolijskih vprašanjih. Ustanovil in organiziral ga je Terra Science and Education, gostitelj pa je Rochester Institute of Technology. GENIUS Olympiad bo gostil projekte v petih splošnih disciplinah z okolijskim poudarkom. Dijaki tekmujejo v 8 kategorijah, ena od teh je business, v katero se uvrstijo zmagovalci med dijaki na tekmovanju POPRI.


POPRI INTERNATIONAL – EUSAIR POPRI YOUTH

Zmagovalna ekipa v kategoriji dijaki in zmagovalna ekipa v kategoriji študenti in mladi do 29 let imata možnost udeležbe na mednarodnem tekmovanju EUSAIR POPRI YOUTH, ki bo potekalo 15. in 16. maja 2024 v Šibeniku na Hrvaškem.

VEČ

ERASMUS - podjetniško mentoriranje v tujini, za prva tri mesta v kategoriji do 29 let

Za vsakega člana v ekipi, s strani Tehnološkega parka Ljubljana, podpora pri potovanju v Evropo na Podjetniško mentoriranje od 1. do 6. mesecev preko programa EYE!

VEČ

OBISK TEHNIŠKEGA MUZEJA NA DUNAJU

Osnovnošolce, ki bodo zasedli prva tri mesta na nacionalnem tekmovanju, in njihove mentorje bo Urad RS za intelektualno lastnino avgusta peljal na enodnevni izlet na Dunaj. Udeleženci se bodo najprej ustavili v Tehniškem, muzeju in si ogledali veliko zbirko predmetov, od prvega šivalnega stroja do prve turbine. Po obisku muzeja si bodo ogledali še Dunaj in se sprehodili po mestu. Ogledali si bodo trg Marije Terezije, Hofburg, katedralo sv. Štefana, kjer je kot prvi dunajski škof in ustanovitelj dunajskih pojočih dečkov služboval Slovenec Jurij Slatkonja in parlament. Nekaj bo tudi prostega časa za samostojne oglede in nakupe.

VEČ

Študijski obisk podjetniške skupnosti Islandije

Ena dijaška in ena študentska ekipa se bosta jeseni 2024 udeležila študijskega obiska podjetniške skupnosti Islandije. To bosta ekipi s trajnostno in zeleno idejo, ki bo na inovativni način reševala aktualen izziv.

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram