S POPRI v svet

GENIUS OLYMPIAD

Prve 3 uvrščene ekipe v kategoriji DIJAKI dobijo možnost tekmovanja na Genius Olympiad v ZDA.

Gre za mednarodno tekmovanje srednješolskih projektov o okolijskih vprašanjih. Ustanovil in organiziral ga je Terra Science and Education, gostitelj pa je Rochester Institute of Technology. GENIUS Olympiad bo gostil projekte v petih splošnih disciplinah z okolijskim poudarkom. Dijaki tekmujejo v 8 kategorijah, ena od teh je business, v katero se uvrstijo zmagovalci med dijaki na tekmovanju POPRI.


POPRI INTERNATIONAL – EUSAIR POPRI YOUTH

Zmagovalna ekipa v kategoriji dijaki in zmagovalna ekipa v kategoriji študenti in mladi do 29 let imata možnost udeležbe na mednarodnem tekmovanju EUSAIR POPRI YOUTH, ki bo potekalo maja 2024 na Hrvaškem.

VEČ

PODJETNIŠKO USPOSABLJANJE ERASMUS ZA MLADE PODJETNIKE

Drugo uvrščena ekipa v kategoriji študenti in mladi do 29 let bo imela možnost 1-6 mesečnega usposabljanja pri izkušenem podjetniku, v sodelujočih državah programa Erasmus plus. Namen je, da član/ekipa pridobi podjetniške kompetence, veščine in znanja za uspešnejšo realizacijo podjetniške ideje, zagon in/ali vodenje lastnega podjetja.

VEČ

OBISK TEHNIŠKEGA MUZEJA NA DUNAJU

Osnovnošolce, ki bodo zasedli prva tri mesta na nacionalnem tekmovanju, in njihove mentorje bo Urad RS za intelektualno lastnino avgusta peljal na enodnevni izlet na Dunaj. Udeleženci se bodo najprej ustavili v Tehniškem, muzeju in si ogledali veliko zbirko predmetov, od prvega šivalnega stroja do prve turbine. Po obisku muzeja si bodo ogledali še Dunaj in se sprehodili po mestu. Ogledali si bodo trg Marije Terezije, Hofburg, katedralo sv. Štefana, kjer je kot prvi dunajski škof in ustanovitelj dunajskih pojočih dečkov služboval Slovenec Jurij Slatkonja in parlament. Nekaj bo tudi prostega časa za samostojne oglede in nakupe.

VEČ

DELAVNICA MONTAŽE RTV PRISPEVKA NA RTV SLOVENIJA

Rtv Slovenija vabi zmagovalno ekipo v kategoriji osnovnošolci na obisk nacionalne TV hiše in na kratko delavnico montaže video vsebin.

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram