Sistematičen pristop za razvijanje podjetnosti pri slepih in slabovidnih

Primorski tehnološki park bo jeseni 2019 pričel izvajati  štiridnevno podjetniško delavnico za ranljive skupine, posebej se bodo posvetili slepim in slabovidnim. Program bo potekal pod okriljem projekta LAS – v objemu sonca, v katerem Primorski tehnološki park sodeluje z Mladinskim centrom Nova Gorica, Šolskim centrom Nova Gorica in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica  v okviru operacije "USTVARI SVOJO PRIHODNOST". Strokovni predavatelji in podjetniški mentorji  bodo udeležencem na učinkovit in sistematičen način pomagali graditi podjetje. Intenziven tridnevni program  bo izbranim ekipam na voljo brezplačno.

Z namenom, da bi med slepimi in slabovidnimi v regiji spodbudili inovativen in sistematičen pristop do razvoja lastnih idej, smo v Primorskem tehnološkem parku pripravili nov program za spodbujanje podjetnosti pri ranljivih skupinah. V štirih dneh intenzivnih delavnic bodo izbrane ekipe s pomočjo strokovnih predavanj in svetovanj podjetnikov v vlogi mentorjev opravili raziskavo potreb kupcev in značilnosti trga, oblikovali optimalne produkte in poslovne modele, preverili potencial poslovne priložnosti na trgu, pripravili strategijo prodaje, predstavitev produkta in poslovne priložnosti. Delo ekip bo potekalo v Primorskem tehnološkem parku, da bomo udeležencem omogočili več priložnosti za mreženje z uspešnimi podjetji, ki že delujejo v skupnosti tehnološkega parka.

 »Podjetnost je kompetenca, ki je zelo pomembna za uspeh posameznika.  K uspehu pripomorejo še poglobljena podjetniška znanja in izkušnje že uveljavljenih podjetnikov. Zato smo v novem programu pripravili vsebine, ki bodo slepim in slabovidnim omogočile nadgradnjo teh znanj.« je povedal Mitja Mikuž, vodja startup programov iz Primorskega tehnološkega parka.

Naložbo sofinancirata republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram