Tekmuj z idejo za trajnostno prihodnost Alp

Imaš dobre ideje, ki bi lahko izboljšale kvaliteto življenja v alpski regiji?  Želiš izmenjati ideje z mladimi iz celotne alpske regije? Potem se lahko poteguješ za nagrado in izvedbo svojega projekta na natečaju "Pitch your project 2020!".

Natečaj poteka pod sloganom “Tvoje Alpe! Tvoja prihodnost! Tvoja ideja!”

Iščejo inovativne ideje za odgovore (teme) na naslednja vprašanja:

 • Trajnostna uporaba bogatih naravnih virov Alp, boj proti podnebnim spremembam;
 • Razvoj in uporaba digitalnih orodij za razvoj Alp;
 • Promocija kulturne dediščine in povezovanje Alpske regije;
 • Pomoč Alpski regiji pri soočenju z zdravstveno, energetsko in gospodarsko krizo;
 • Razvoj lokalne oskrbe za oskrbo prebivalstva

Za sodelovanje mora tvoj projekt ustrezati spodnjim pogojem

 • obravnava eno od zgoraj omenjenih tem,
 • je pripravljen za izvedbo,
 • imaš med 16 in 25 let in si državljan ene od sedmih alpskih držav:  Nemčije, Avstrije, Švice, Francije, Italije, Slovenije ali Lihtenštajna ali imate stalno prebivališče v eni od teh držav.

Zakaj bi sodeloval?

Na natečaju lahko predstaviš svojo projektno idejo širokemu občinstvu alpskih navdušenih strokovnjakov in odločevalcev. Ideje o alpski regiji boš lahko izmenjal s podobno mislečimi v Nici, hkrati pa boš pridobil denar za izvedbo svoje projektne ideje.

Trije najboljši projekti bodo prejeli nagrado Evropske unije za nadaljnje izvajanje nagrajenih projektov ter denarno nagrado 5000, 3000 oziroma 2000 evrov. Prijavitelji 15 naslednjih uvrščenih projektov pa bodo dobili priložnost, da odpotujejo v Nico in sodelujejo na letnem forumu.

Vlogo oddaš v pisni obliki v angleškem jeziku do 31. oktobra 2020. Prijavo najdete tukaj. Vse informacije o natečaju pa lahko dobiš na spletni strani natečaja.

KRATKA INFORMACIJA in POGOJI za sodelovanje:

 1. Starost: Sodelujejo mladi, v starosti med 16 in 25 leti in sicer z idejo, ki je zanimiva, moderna in prispeva k trajnostnemu razvoju Alpske regije. Selekcija bo opravljena v dveh kategorijah, 16-19 let in 20-25 let.
 1. Prijave z ustreznim opisom projekta v angleškem jeziku je potrebno poslati do 31. oktobra 2020.
 2. PROCES IZBORA: ideje iz vseh sedmih držav bo pogledala komisija, ki bo izbrala 5 najboljši projektov. Predstavniki teh petih projektnih idej bodo povabljeni na Alpski forum, ki bo potekal v Nici, 10. in 11. decembra 2020. Na forumu bo 5 idej predstavljenih pred mednarodnimi strokovnjaki in najboljše tri (3) projektne ideje bodo nagrajene s finančno nagrado (5.000, 3.000 in 2.000 €) in sicer za izvedbo projekta.

 

V kolikor vas sodelovanje zanima, se obrnite na Bojano Cipot, Primorski tehnološki park (bojana.cipot@primorski-tp.si) 

 

 

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram