ZMAGOVALCI POPRI 2024

Finale nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI je znova potrdil, da je prihodnost, kakršno si mladi želijo ustvariti, polna inovacij, kreativnosti ter podjetniškega duha.

Kdo so letošnje POPRI zvezde?

POPRI 2024: ZMAGOVALCI

KATEGORIJA MLADI DO 29. LETA

1. Mesto
Law Brainer
Benjamin Strajnar 
Lara Kodrin
Pravna fakulteta
Ekipa Law Brainer smo razvili inovativno spletno platformo, namenjeno poenostavitvi čezmejne mobilnosti za posameznike. S tem ključno prispevamo k zmanjševanju administrativnih in pravnih ovir, ko se posameznik odpravi v tujino (npr. se v tujini zaposli, študira).
2. Mesto
Nedanovski falcon center
Kristjan Nedanovski
/
Nedanovski falcon center se ukvarja z vzrejo sokolov , specializirani pa smo za vzrejo in treniranje sokolov za hitrostne dirke.
3. Mesto
Repono
Matic Bončina 
Matej Aleksov
Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
Repono je spletna storitev za študente v študentskih domovih ali zasebnih nastanitvah, ki omogoča varno shranjevanje in selitev lastnine med počitnicami ali izven sezone. Storitev vključuje skladiščenje, odvoz in dostavo, s čimer študentom olajša logistične težave in omogoča osredotočen študij.

NAGRADA NORVEŠKEGA FINANČNEGA MEHANIZMA – MLADI 29

MOJA ZVERINICA
Špela Gosnik 
Ajda Kristan 
Eva Gulin
Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod
Moja zverinica predstavlja kolekcijo trajnostnih omaric za otroke, s široko zastavljenimi igrami, ki otrokom pomagajo pri razvoju finomotorike in senzorike. Poleg tega, omogočajo funkcionalnost shranjevanja ter primer kakovostno preživetega časa z družino, saj jih otroci sestavijo skupaj s starši.
Mentorji: Maja Cergol Lipnik. INKUBATOR Sežana, Aleš Lipink – Fakulteta za dizajn

DIJAKI

1. Mesto
SLUGUARD
Maja Jernejc 
Renata Jereb
Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija
SLUGUARD je popolnoma naraven in inovativen ekološki pripravek, ki se uporablja za zatiranje polžev in listnih uši. Glavno učinkovino pripravka tvori mešanica iz tujerodnih invazivnih rastlin, ki rastejo v Sloveniji. Naravni pripravek SLUGUARD je primeren za vrtičkarje in kmetovalce.
Mentorji: Mitja Turk, Jana Goršin Fabjan
2. Mesto
OleaLavator
Klara Kobal
Šolski center Nova Gorica, Biotehniška šola
OleaLavator je pripomoček, ki lajša dolgotrajen proces izluževanja oljk. Primeren je za majhne oljkarje. Naprava je enostavna za uporabo in rešuje problem zamudnega izluževanja oljk.
Mentorji: Greta Černilogar
3. Mesto
Prigrizki Hempty
Zala Fišter 
Špela Gril 
Blažka Lesjak
Ekonomska šola Novo mesto, Srednja šola in gimnazija
Prigrizki Hempty nudijo okusno in bolj zdravo alternativo že obstoječim prigrizkom na trgu. Imajo visoko vsebnost vlaknin in beljakovin ter so primerni za vegane in za ljudi z laktozno intoleranco. Narejeni so iz kakovostnih sestavin in vsebujejo industrijsko konopljo v obliki proteinov.
Mentorji: Mateja Nemanič

NAGRADA NORVEŠKEGA FINANČNEGA MEHANIZMA – DIJAKI

Marker Filler
Tjaž Saksida 
Martin Lisjak 
Maj Mozetič 
Lan Koglot
Šolski center Nova Gorica, Gimnazija in zdravstvena šola
Marker Filler je polnilna postaja za markerje belih tabel. Ta rešitev bi zmanjšala količino zavrženih flomastrov in znižala stroške našim uporabnikom.
Namenjena bi bila izobraževalnim ustanovam ter večjim podjetjem, ki vsakoletno porabijo veliko količino flomastrov za bele table.
Mentorji: Teja Puc, Šolski Center Nova Gorica, Marjana Simčič Humar, Primorski tehnološki park

OSNOVONOŠOLCI

1. Mesto
PHONEOUT
Iris Baruca 
Lea Vatovec
Osnovna šola Elvire Vatovec Prade
Phoneout je aplikacija za spodbujanje mladih h gibanju in hkrati zmanjšanju uporabe družbenih omrežij.
Mentorji: Nives Keš Trebec, Ksenija Pfeifer
2. Mesto
Adventure Realm
Lara Mihelič 
Alex Kodrin 
Vuković Zoja 
Pipan Fajfar
OŠ Ob Rinži Kočevje
Adventure Real je licenca, ki jo zakupijo občine, ki si želijo v svojo ponudbo vključiti aktivnost po modelu Escape room-a v razširjeni resničnosti. Ker se igro igra s pomočjo tablic, je to za naročnike/kupce cenovno in prostorsko ugodneje, poleg tega je vsak produkt popolnoma personaliziran.
Mentorji: Katja Ilc Virant, Kaja Ferenc
3. Mesto
Simply Clean
Sara Ujčič 
Lea Škrlj 
Lara Tomšič
Osnovna šola Toneta Tomšiča Knežak
Simply clean je preprost, priročen komplet, ki vsebuje krtačo in tri silikonske nastavke za večkratno uporabo, s katerimi bomo v trenutku umazano in polno krtačo las spremenili v čisto in sijočo.
Mentorji: Tanja Blažek, Jure Gustinčič
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram