Zmagovalna ekipa Maček Muri bo poskrbela za prevoz otrok na popoldanske aktivnosti

Med osmimi ekipami, sestavljenimi iz 24 mladih podjetnih posameznikov, je strokovno komisijo prepričala ideja o skupnem prevozu otrok na obšolske dejavnosti, Maček Muri. Ekipe so svoje ideje razvijale na več dnevni intenzivni delavnici Startup izziv za razvoj inovativnih idej v poslovni model, ki je potekala od 16. do 18. januarja v prostorih telovadnice Gimnazije Nova Gorica.

sizziv2

Zmagovalke Startup izziva za potencialne podjetnike so članice ekipe Maček Muri, Eva, Pija in Ester, vse tri gimnazijke iz Nove Gorice, so izhajale iz želje po rešitvi problema staršev, ki zaradi napornih urnikov ne uspejo svoje otroke peljati na popoldanske obšolske dejavnosti. Starši se tako zanašajo na svoje bližnje ali na dobro voljo prijateljev in znancev, da to storijo namesto njih. In tako je nastala ideja o skupnem prevozu otrok iz primestnih krajev na popoldanske obšolske dejavnosti. Komisijo so prepričale, ker so z intervjuji s potencialnimi kupci dokazale zaželenost ideje in obstoječ problem, z dobrim in preprostim poslovnim modelom, ideja sama pa je hitro uresničljiva.

Na delavnici je, poleg zmagovalne, sodelovalo še 7 ekip, z naslednjimi idejami:

  • Čupakabra (Zoran, Filip, Jure, Jonathan), aplikacija za večjo prepoznavnost glasbenikov, ki so na začetku kariere in na drugi strani v pomoč lastnikom lokala pri izbiri dobre glasbe;
  • si (Tina, Lea), spletna tržnica, ki povezuje kupce ter lokalne ponudnike presežkov domačih pridelkov;
  • MB3 (Matic, Tjaš), posredniška prodaja izdelkov;
  • Dizajnersko stojalo za avtomatsko sušenje dežnikov (Adriana, Ariana, Jana, Iva, Pamela);
  • Chewonme (Matija, Gaia), nastavek za svinčnik z okusom, ki ga lahko otroci grizejo, brez škodljivih posledic;
  • Morje (Zala, Kaja, Mihaela, Ildiko, Valentina), tematski izleti za otroke na slovenski obali;
  • Inovativni dozirnik za zobno pasto (Rok).

sizziv3 sizziv4

Tridnevno start-up delavnico, ki je potekala od 16. do 18. januarja v prostorih telovadnice Gimnazije v Novi Gorici, sta organizirala Primorski tehnološki park in Univerzitetni inkubator Primorske. Mladi so se za dva dni postavili v vlogo manjših startup ekip in so ob pomoči podjetnika, pedagoga, raziskovalca, mentorja in moderatorja Blaža Zupana, razvijali svoje podjetniške ideje. Cilj delavnice je bil, da se mladi naučijo razumeti, kako preveriti realnost problema, ki ga želijo svojim kupcem rešiti, ter kako se izogniti stroškom ob izdelavi storitev ali izdelkov, ki jih nihče ne potrebuje ali ne želi.

moder-belo-ozadje-jpglogo-uip-1

-

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.

logo-trak-belo-ozadje

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram