Odprte so prijave na POPRI 2024!

Odprla se je enaindvajseta sezona nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI. Rok za prijavo na tekmovanje v podjetnosti mladih POPRI je 14. februar 2024 do 12.00 ure. Mladi na tekmovanju lastne poslovne ideje razdelajo v poslovni model, ki ga pripravijo samostojno ali ob podpori mentorjev. Poleg poslovnega modela lahko izdelajo enostavne prototipe in druge predstavitvene materiale. Tekmovalci so razdeljeni v tri starostne skupine: osnovnošolci od 7.-9. razreda, dijaki ter študenti in mladi do 29 let.

V predtekmovalnem obdobju POPRI se po Sloveniji izvajajo različni izobraževalni dogodki, kot so Start-up vikendi in podjetniški krožki, kjer mladi razvijajo veščine podjetnosti, kot so kritično razmišljanje in ustvarjalnost, pridobijo lastne izkušnje in dostop do mentorjev, prvi stik z gospodarstvom, ter razvijajo poslovne modele katere kasneje prijavijo na tekmovanje POPRI.

Glavni organizator tekmovanja POPRI je Primorski tehnološki park, tekmovanje pa soorganizirajo: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, Slovenski podjetniški sklad, Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter-Vrtojba. Strateški partnerji tekmovanja so SAŠA inkubator, Razvojni center Novo mesto in Tehnološki park Ljubljana.

POTEK TEKMOVANJA POPRI 2024

Prijave na tekmovanje so odprte do 14.2.2024 do 12.00. 

Nacionalno tekmovanje poteka dvostopenjsko, najprej na regijski (polfinale) in nato na nacionalni ravni (finale).

POLFINALE

Vse do roka prispele prijave bodo pregledali člani ocenjevalne komisije iz cele Slovenije. Na podlagi ocen poslovnega modela v pisni obliki, se bo v polfinale uvrstilo največ 12 ekip iz vsake starostne kategorije iz vsake regije, ki bodo svoje poslovne modele osebno predstavile ocenjevalni komisiji iz svoje regije:

  • SAŠA inkubator, Velenje, 7.3.2024; za Koroško, Savinjsko, Podravsko in Pomursko regijo,

Ocenjevalna komisija bo na podlagi ustnih predstavitev ("pitch-ev") izbrala tri najboljše podjetniške projekte iz vsake starostne kategorije, ki se bodo uvrstili v finale. V finale uvrščene ekipe prejmejo denarno nagrado v višini 500 EUR, ki služi nadgradnji poslovnega modela ali prototipa ter dodatno mentorsko podporo za pripravo na finale tekmovanja POPRI.

FINALE

Finale tekmovanja POPRI bo potekal v četrtek, 4. aprila 2024 v Novi Gorici. V finalu se bo pomerilo 36 ekip z najboljšimi podjetniškimi projekti (12 iz vsake starostne kategorije iz vse Slovenije). Finalisti bodo svoje podjetniške projekte predstavili pred nacionalno ocenjevalno komisijo v obliki 5-minutnega pitch-a.

NAGRADNI SKLAD

Nagradni sklad za tekmovanje POPRI 2024 znaša 36.000,00 EUR bruto. Nagradni sklad omogočajo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad.

Po 500,00 EUR prejmejo ekipe, ki se v posameznem polfinalu uvrstijo na najvišja tri mesta glede na število točk v vsaki starostni kategoriji.

V finalu nacionalnega tekmovanja prejmejo ekipe za uvrstitev na:

1. mesto: 2.000 EUR

2. mesto: 1.300 EUR

3. mesto: 700 EUR.

Mladi tako na izobraževalnem kot tekmovalnem delu sodelujejo brezplačno.

Tekmovanje se zaključi s slavnostno razglasitvijo zmagovalcev na zaključni prireditvi v Novi Gorici.

menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram